Schimbare denumire firma

  Schimbare denumire firma

Pentru a fi identificata in domeniul activitatii comerciale, societatea trebuie sa aiba un nume care poarta denumirea de firma, fiind principalul atribut al acesteia si unul dintre elementele de distinctie fata de celelalte societati.

Conform reglemetarilor legale in vigoare nu se pot  pot constitui, respectiv nu pot functiona, doua sau mai multe societati comerciale avand aceeasi denumire.

Verificarea indeplinirii conditiilor prevazute de lege se face de catre Oficiul Registrului Comertului, iar  cand se constata ca o firma noua este asemanatoare cu o alta, trebuie sa ceara sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta.

Denumirea unei societati comerciale se poate rezerva la nivel national (pe intreg teritoriu al Romaniei). In situatia in care doriti sa schimbati denumirea societatii dvs, important este de stiut faptul ca vechea denumire nu va mai apartine, putand fi rezervata de catre orice alta persoana (inclusiv de dvs. daca doriti sa o pastrati).

Pentru inscrierea unei firme care contine cuvintele “ national ”, “roman “, “ institute “ sau derivatele acestora ori cuvinte cu sintagme caracteristice autoritatilor si institutiilor publice  centrale, acestea se realizeaza numai cu acordul Secretariatului General al Guvernului.

Acte necesare pentru modificarea denumirii firmei

1. Cererea de înregistrare (original);

2. Dovada verificării disponibilităţii şi a rezervării firmei (original);

4. Actul modificator al actului constitutiv (hotărârea adunării generale a asociaţilor acţionarilor/decizia asociatului unic sau actul adiţional la actul constitutiv, original);

6. Actul constitutiv actualizat;

7. Împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească  formalităţile legale (original).

Serviciile noastre pentru modificarea denumirii firmei includ:

  • obtinerea rezervarii denumirii firmei la Oficiul Registrului Comertului
  • conceperea si redactarea Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor / Deciziei Asociatului Unic;
  • conceperea, redactarea actului aditional la actul constitutive  cu actualizarile facute;
  • depunerea dosarului si  ridicarea actelor de la Registrul Comertului